نماینده وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد ایران با شکست تمامی رقبای خود به مدال طلای رقابتهای جهانی قزاقستان رسید و تنها طلایی کشتی آزاد و فرنگی ایران در رقابت های جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان نام گرفت.
به گزارش ایسنا، در ادامه رقابتهای روز پایانی کشتی آزاد قهرمانی جهان ۲۰۱۹ که در نورسلطان پایتخت قزاقستان در حال برگزاری است، حسن یزدانی دارنده مدالهای طلای جهان و المپیک و آخرین نماینده ایران در این رقابتها با اقتدار عنوان قهرمانی جهان را از آن خود کرد و تنها مدال طلای ایران در رقابت های جهانی قزاقستان را از آن کشتی ایران کرد. این پنجمین مدال جهانی و المپیک حسن یزدانی بود. او دو طلا، یک نقره و یک برنز جهان به همراه یک طلای المپیک را در ویترین افتخارات خود دارد.
در جریان دیدار نهایی وزن ۸۶ کیلوگرم، دیپاک پونیا از هند بدلیل مصدومیت برابر یزدانی حاضر به مبارزه نشد تا به این ترتیب دست یزدانی به نشان فرد پیروز بالا برود و وی بر سکوی نخست جهان قرار بگیرد.
آخرین بار کشتی آزاد ایران توسط حسن یزدانی در رقابتهای جهانی ۲۰۱۷ پاریس صاحب مدال طلا شد، در آن رقابتها نیز یزدانی تنها طلایی کشتی ایران بود. تیم ملی کشتی آزاد ایران در دوره قبل رقابتهای جهانی که سال گذشته در مجارستان برگزار شد توسط حسن یزدانی، علیرضا کریمی و پرویز هادی به ۳ مدال برنز رسیده بود و در جایگاه ششمی جهان قرار گرفت.
به این ترتیب در پایان رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی جهان ۲۰۱۹، تیم ملی کشتی آزاد ایران به یک مدال طلا توسط حسن یزدانی، یک نقره توسط علیرضا کریمی و ۲ مدال برنز توسط بهنام احسانپور و یونس امامی دست یافت. امیر محمد یزدانی در ۶۵، رضا افضلی در ۷۴ ، بهمن تیموری در ۷۹ ، علی شعبانی در ۹۷ و یدالله محبی در سنگین وزن، ۵ آزادکار دیگر ایران بودند که با شکست مقابل رقبایشان حذف شدند.
در رده بندی تیمی نیز روسیه با ۱۹۰ امتیاز مقتدرانه قهرمان شد، قزاقستان با ۱۰۳ امتیاز در رده دوم ایستاد و آمریکا با ۹۴ امتیاز سوم شد. ایران هم تنها با یک امتیاز کمتر نسبت به آمریکا در مکان چهارم قرار گرفت.
حسن یزدانی پیش از این و در جریان دور مقدماتی که روز گذشته(شنبه) برگزار شد، پس از استراحت در دور نخست، برابر اسپینال نایب قهرمان المپیک ۲۰۱۲ لندن از پورتوریکو در مدت زمان ۲ دقیقه و ۱۳ ثانیه با نتیجه ۱۰ بر صفر به برتری رسید و راهی یک هشتم نهایی شد. وی در این مرحله نیز مقابل استفان ورب دارنده مدال برنز جهان از مجارستان در مدت زمان یک دقیقه و ۲۳ ثانیه در حالیکه ۹ بر ۲ پیش بود موفق به ضربه فنی حریف شد.
یزدانی در ادامه و در مرحله یک چهارم نهایی مقابل آرتور نایفونوف دارنده مدال نقره زیر ۲۳ سال جهان از روسیه به میدان رفت و در همان تایم نخست در حالیکه ۴ بر ۲ از حریف خود پیش بود با ضربه فنی به برتری رسید و راهی نیمه نهایی شد. وی در نیمه نهایی نیز برابر مایلز آمینه از سن مارینو در مدت زمان یک دقیقه و ۵۵ ثانیه با نتیجه ۱۱ بر صفر به برتری رسید و مقتدرانه راهی فینال شد.
* کسب ۲ سهمیه از ۶ سهمیه المپیک توسط آزادکاران ایران
بر اساس قانون اتحادیه جهانی کشتی به نفرات اول، دوم، سوم مشترک و پنجم مشترک در این رقابتها سهمیه المپیک اختصاص داده میشد که با این اوصاف تنها رضا اطری در ۵۷ کیلوگرم با کسب عنوان پنجمی و حسن یزدانی با مدال طلای وزن ۸۶ کیلوگرم موفق به کسب ۲ سهمیه از ۶ سهمیه برای کشتی آزاد ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو شدند اما امیر محمد یزدانی در ۶۵، رضا افضلی در ۷۴، علی شعبانی در ۹۷ و یدالله محبی در سنگین وزن با حذف از رقابتهای جهانی قزاقستان، سهمیه المپیک را از دست دادند.
کشتی آزاد ایران برای کسب ۴ سهمیه باقی مانده باید در رقابتهای گزینشی قارهای و جهانی که اوایل سال آینده برگزار میشود، شرکت کند.
از میان ۱۰ وزن رقابت های کشتی آزاد، اوزان ۵۷، ۶۵، ۷۴، ۸۶، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم جزو اوزان المپیکی محسوب میشوند و کشتیگیران در این ۶ وزن در رقابتهای المپیک به روی تشک میروند.
رده بندی ۱۰ وزن مسابقات جهانی ۲۰۱۹ کشتی آزاد:
(نفرات اول تا پنجم اوزان ۵۷، ۶۵، ۷۴، ۸۶، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم سهمیه المپیک گرفتند.)
۵۷ کیلوگرم: ۱- زائور اوگویف (روسیه) ۲- سلیمان آتلی (ترکیه) ۳- کومار راوی (هند) و نوراسلام سانایف (قزاقستان) ۵- رضا اطری (ایران) و استوان میچیچ (صربستان)
۶۱ کیلوگرم: ۱- بکا لومتادزه (گرجستان) ۲ – ماگومد رسول ادریسوف (روسیه) ۳- راهول آواره (هند) و بهنام احسانپور (ایران) ۵- تایلر گراف (آمریکا) و آبوس رحیموف (ازبکستان)
۶۵ کیلوگرم: ۱- گاجی مراد رشیدوف (روسیه) ۲- دولت نیازبکوف (قزاقستان) ۳- باجرانگ (هند) و اسماعیل موزوکایف (مجارستان) ۵- تولگا تومور اوچیر (مغولستان) و تاکوتو اوتوگورو (ژاپن)
۷۰ کیلوگرم: ۱- دیوید بائف (روسیه) ۲- نورکوژا کایپانوف (قزاقستان) ۳- یونس امامی (ایران) و ماگومد مراد گاجیف (لهستان) ۵- نیکولا کویوکارو (انگلیس) و زورابی یاکوبیشویلی (گرجستان)
۷۴ کیلوگرم: ۱- زائوربک سیداکوف (روسیه) ۲- فرانک چامیزو (ایتالیا) ۳- جردن باروز (آمریکا) و زلیمخان خاجیف (فرانسه) ۵- مائو اوکوی (ژاپن) و دانیار کایسانوف (قزاقستان)
۷۹ کیلوگرم: ۱- کایل دیک (آمریکا) ۲– جبرئیل حسن اف (آذربایجان) ۳- تیموراز سالکازانوف (اسلواکی) و گاجی نبیف (روسیه) ۵– گالیمژان اوسربایف (قزاقستان) و رشید قربان اف (ازبکستان)
۸۶ کیلوگرم: ۱- حسن یزدانی (ایران) ۲- دیپاک پونیا (هند) ۳- آرتور نایفونوف (روسیه) و استفان ریچموت (اتریش) ۵- مایلس آمینه (سن مارینو) و کارلوس مندس (کلمبیا)
۹۲ کیلوگرم: ۱- جی دی کاکس (آمریکا) ۲- علیرضا کریمی (ایران) ۳- علیخان جبرائیلوف (روسیه) و ایراکی متسیتوری (گرجستان) ۵- گئورگی روبایف (مولداوی) و نورگالی نورگایپلی (قزاقستان)
۹۷ کیلوگرم: ۱- عبدالرشید سعدالله یف (روسیه) ۲- شریف شریف اف (آذربایجان) ۳- کایل اسنایدر (آمریکا) و ماگومد گاجی نوروف (مقدونیه) ۵- الیزبار اودیکادزه (گرجستان) و آلیشر یرگالی (قزاقستان)
۱۲۵ کیلوگرم: ۱- گنو پتریاشویلی (گرجستان) ۲- طاها آکگول (ترکیه) ۳- خسنبوی رخیموف (ازبکستان) و الکساندر خوتسیانیوسکی (اوکراین) ۵- ژی وی دنگ (چین) و باژا خوتابا (سوریه)
رده بندی تیمی:
۱- روسیه با ۱۹۰ امتیاز ( ۵ طلا، یک نقره، ۳ برنز)
۲- قزاقستان ۱۰۳ امتیاز ( ۲ نقره، یک برنز و ۴ عنوان پنجمی)
۳- آمریکا ۹۴ امتیاز (۲ طلا، ۲ برنز و ۲ پنجمی)
۴- ایران ۹۳ امتیاز ( یک طلا، یک نقره، ۲ برنز و یک عنوان پنجمی)
۵- گرجستان ۸۵ امتیاز (۲ طلا، یک برنز و ۲ عنوان پنجمی)
۶- هند ۷۹ امتیاز (یک نقره و ۳ برنز)
۷- آذربایجان ۵۰ امتیاز ( ۲ نقره)
۸- ازبکستان ۴۹ امتیاز (یک برنز و ۲ عنوان پنجمی)
۹- ترکیه ۴۸ امتیاز ( ۲ نقره)
۱۰- ژاپن ۳۴ امتیاز (۲ عنوان پنجمی)
آووکادو چربی گیاهی سالم غیراشباع و فیبر غذایی دارد که از گرسنگی جلوگیری میکند. منبع پتاسیم است و به چربی سوزی کمک میکند. به دلیل کالری بالای این میوه، در یک بار مصرف یکسوم تا نصف آن را نوش جان کنید. این میوه یکی از قویترین خوراکیهای چربی سوز به شمار میرود.
رفلاکس معده به چه دلیل اتفاق میافتد؟
قبل از آنکه مواد غذایی ممنوعه برای رفلاکس معده معرفی شوند، ابتدا باید بدانید که بازگشت اسید معده به چه دلیل اتفاق میافتد. به محض آنکه فرد غذا بخورد، اسیدهای سیستم گوارش فعالیت خود را آغاز میکنند. آنزیمها برای بهبود فرآیند هضم و گوارش و جذب مواد غذایی ترشح میشوند. این مرحله یکی از مراحل مهم در فرآیند گوارش به شمار میرود چرا که مواد غذایی ارزشمند موجود در وعده مصرف شده، از طریق خون به اندامهای بدن هدایت میشوند تا مورد استفاده آنها قرار بگیرند.
آیا تا به حال فکر کردهاید بعد از مصرف غذا چه اتفاقی در بدن میافتد؟
- در صورتی که به خوردن غذاهای تند عادت دارید، باید بدون شک و هرچه سریعتر به فکر اعمال تغییر در رژیم غذایی خود باشید.
- کافئین ترکیبی است که رفلاکس معده را تحریک میکند و تولید اسید را در معده افزایش میدهد. پیشنهاد میشود به جای قهوه از چای سبز یا دمنوشهای گیاهی و مفید دیگر استفاده کنید.
- شکلات یکی دیگر از مواد غذایی ممنوعه است که اگر از رفلاکس معده رنج میبرید، باید از مصرف آن اجتناب کنید زیرا این ماده غذایی موجب آرام و شل شدن اسفنکتر تحتانی مری میشود. میزان زیاد چربی، کافئین و تئوبرومین موجود در شکلات تولید اسید معده را تحریک میکند.
- برای مصرف آب پرتقال به دلیل خواص مفید و مواد مغذی موجود، فقط آن را بعد از یک وعده غذایی کامل و مناسب بنوشید تا اثرات اسیدیاش کاهش یابد. میتوانید برای کاهش این تأثیرات منفی، میوههای مرکبات را با سبزیجات هم ترکیب کنید.
- شیر و دیگر محصولات لبنی حاوی مقدار زیادی چربی و کلسیم هستند. این ترکیبات بیشتر از مواد غذایی دارای منشأ گیاهی موجب پیچیده شدن فرآیند هضم میشوند. البته این گفتهها به آن معنا نیست که به هیچ وجه نباید لبنیات بخورید، بلکه باید بهترین زمان مصرف آنها را شناسایی کنید. زمان مناسب مصرف لبنیات برای افراد دارای رفلاکس معده، معمولاً در صبح زود در نظر گرفته میشود تا زمان کافی برای شکستن مواد مغذی و جذب در اختیار بدن قرار گیرد. اگر لبنیات را در شب مصرف کنید، در حین خواب به بازگشت اسید معده دچار میشوید.
چای سبز
چای سبز یکی از خوردنیهایی است که برای چربی سوزی بدن بسیار مفید است. مصرف معمولی چای سبز موجب کاهش وزن و افزایش چربی سوزی میشود. چای سبز برای لاغری طرفداران بسیاری دارد و به گفته محققان ماده خاصی به نام کاتچین که یک آنتیاکسیدان است، باعث بیشتر شدن سوختوساز و متابولیسم و به دنبال آن چربی سوزی میشود.
راز آدریای بزرگتر: هشتمین قاره گمشده که ۱۵۰۰ کیلومتر زیر اروپا قرار دارد!
شاید در داستانها و آثار سینمایی نام سرزمین گمشده «آتلانتیس» را شنیده باشید که به زیر آب فرو رفته است. این بار با خبر اکتشاف سرزمین جدیدی مواجه شدهایم که کمی به ماجرای آتلانتیس شباهت دارد.
در حدود ۲۴۰ میلیون سال پیش، نقشه زمین با آنچه اکنون میبینیم تفاوت بسیاری داشت. در آن زمان خشکی زمین شامل یک ابر قاره بسیار بزرگ بود که پانگهآ نامیده میشود. بعدها پانگهآ به دو قسمت تقسیم شد: لوراسیا در شمال و گُندوانا در جنوب.
بازسازی تاریخ ژئولوژیکی آدریای بزرگتر:
- ون هینسبرگن و همکارانش برای پی بردن به تاریخ «آدریای بزرگتر» حدود یک دهه به جمع آوری دادههای ژئولوژیکی از کشورهای مختلف در اروپا، آمریکای شمالی و غرب آسیا مشغول بودهاند.
- آهنرباهای طبیعی تشکیل شده در پوسته زمین میتواند به دانشمندان کمک کند تا حرکت زمین ساختی این صفحه را در ۲۴۰ میلیون سال قبل ردیابی کنند. زمانی که مواد گداخته در مرز بین دو صفحه متحرک سرد شوند، سنگهایی را به دام میاندازند که مواد معدنی مغناطیسی آنها با قطبهای مغناطیسی زمین همسو میشوند. این سنگها انطباق ایجاد شده را حفظ میکنند؛ در نتیجه دانشمندان میتوانند از جهتگیری آنها برای محاسبه مکانی در سطح زمین کمک بگیرند که مواد مغناظیسی میلیونها سال قبل در آنجا قرار داشتند.
- دانشمندان این پروژه، سنگهای مغناطیسی ۲۳۰۰ مکان باستانی در سراسر منطقه مدیترانه را مورد بررسی قرار دادند. آنها از دادههای به دست آمده برای شبیهسازیهای رایانهای حرکت صفحههای زمین ساختی در فواصل قبل، حین و بعد از غرق شدن «آدریای بزرگتر» در گوشته استفاده کردند.
اهمیت شناخت تاریخ آدریای بزرگتر در کشف مواد معدنی
طبق گفته ون هینسبرگن، بازسازی تاریخ ژئولوژیکی سیاره ما میتواند به کشورها و شرکتهایی که به دنبال مواد معدنی ارزشمند هستند کمک کند؛ زیرا دانشمندان میتوانند الگوهای محلی را بهگونهای نمایان سازند که از طریق آنها بتوانیم به مواد مغناطیسی انباشته در پوسته زمین دست یابیم: